India intenţionează să propună o lege care să interzică criptomonedele private de tipul bitcoin şi să creeze cadrul legal pentru emiterea unei monede digitale oficiale de către banca centrală, potrivit agendei legislative publicate de Parlament, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea ”va crea un cadru legal care va facilita înfiinţarea unei monede digitale oficiale care să fie emisă de Banca pentru Rezerve a Indiei”, potrivit agendei publicate vineri de camera inferioară a Parlamentului.

Legea, care urmează să fie dezbătută în actuala sesiune parlamentară, prevede ”interzicerea tuturor criptomonedelor private în India, dar permite, cu anumite excepţii, promovarea tehnologiei care stă la baza criptomonedelor şi utilziarea acesteia”.

La jumătatea anului 2019, o comisie guvernamentală indiană a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, sub pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi mari pentru cei care fac tranzacţii în monede de acest fel.

Comisia a cerut însă guvernului să ia în considerare lansarea unei monede digitale oficiale în India, care să funcţioneze precum bancnontele, prin intermediul Băncii pentru Rezerve a Indiei.

Totuşi, Curtea Supremă din India a permis băncilor, în martie 2020, să gestioneze tranzacţii cu criptomonede de la burse şi traderi, inversând o interdicţie dată de banca centrală care a fost o lovitură majoră dată acestei industrii înfloritoare.

Guverne din întreaga lume au analizat modalităţi de reglementare a criptomonedelor, dar  nicio economie mare nu a luat măsura drastică de a interzice deţinerea acestora, chiar dacă au apărut îngrijorări legate de folosirea incorectă a datelor consumatorilor şi posibilul impact asupra sistemului financiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.