Producători auto globali, precum Renault-Nissan, Hyundai Motor şi Ford Motor, au obţinut acordul autorităţilor indiene să revină la activităţi normale, în cel mai important hub auto din India, în pofida protestelor angajaţilor care se tem de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Tamil Nadu, unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din ţară, a permis fabricilor auto care au contracte de export să îşi desfăşoare operaţiunile la capacitate de 100%.

Numărul cazurilor noi zilnice a scăzut de la peste 30.000 în luna mai la circa 8.000, dar reprezintă încă o şeptime din totalul cazurilor din India, ţară care se află pe locul al doilea după Statele Unite la numărul total al infecţiilor.

”Orice companie care exportă sau aprovizionează industrii orientate către exporturi va putea să opereze la capacitate integrală, în condiţiile scăderii numărulu ide cazuri”, a declarat un oficial guvernamental al statului.

Un tribunal indian a cerut în această lună oficialilor respunzători de siguranţa industrială să viziteze producătorii de automobile din statul aflat în sudul Indiei pentru a elabora recomandări uniforme de siguranţă.

Înalta Curte din Madras a răspuns astfel la un dosar depus luna trecută de muncitori de la unitatea indiană a alianţei franco-japoneze Renault-Nissan Motor.

Aceştia au cerut oprirea operaţiunilor, spunând că normele de distanţare socială sunt încălcate şi riscul pentru viaţa lor este mai mare decât beneficiile pentru sănătate oferite de companie.

Sindicatele angajaţilor producătorilor de autovehicule au scris scrisori de protest, susţinând că sute de lucrători din centrul de fabricare a automobilelor din Chennai s-au îmbolnăvit de Covid-19 şi zeci au murit.

Ford şi Hyundai au oprit, de asemenea, activităţile la uzinele lor, luna trecută, după ce muncitorii au protestat, iar unii au intrat în grevă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.