Marile economii ale Grupului celor 20 (G20) analizează dacă grupul ar putea reglementa colectiv criptomonedele, a declarat ministrul Finanţelor Nirmala Sitharaman, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Având în vedere tehnologiile sofisticate implicate în aceste active virtuale, ţările trebuie să discute dacă este nevoie de o anumită reglementare, a spus Sitharaman, a cărui ţară prezidează G20 în acest an.

Guvernul premierului Narendra Modi a dezbătut de câţiva ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

”Vorbim cu toate naţiunile, că, dacă necesită reglementare, atunci o singură ţară nu poate face nimic”, a spus Sitharaman reporterilor, sâmbătă, după o întâlnire cu directorii băncii centrale la New Delhi.

”Vorbim cu toate naţiunile, dacă putem face o procedură standard de operare, care să fie urmată de toată lumea, pentru a face un cadru de reglementare şi dacă acesta poate fi eficient.

 India va găzdui luna aceasta o reuniune a miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.