Produsul intern brut (PIB) al Indiei este pe cale să crească cu 8% sau chiar mai mult în trimestrul care s-a încheiat pe 31 martie, potrivit ministrului de Finanţe Nirmala Sitharaman, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este aşteptat că economia indiană va prezenta aceeaşi rată de expansiune de la an la an pentru anul financiar 2023/24, a adăugat Sitharaman, invocând impactul îmbunătăţirii gestionării inflaţiei şi al stabilităţii macroeconomice.

„Sperăm că trimestrul patru va avea o creştere de 8% sau  depeste 8%, rezultând ca 2023/24 să aibă o creştere medie a PIB de 8% sau peste 8%”, a spus Sitharaman în timpul unui eveniment din centrul financiar al ţării, Mumbai.

Datele privind PIB-ul Indiei pentru trimestrul ianuarie-martie urmează să fie publicate pe 31 mai. A treia mare economie a Asiei a crescut cu 8,4% în trimestrul octombrie-decembrie, de la an la an, depăşind creşterea de 7,6% înregistrată în trimestrul precedent.

Se estimează că economia Indiei va creşte cu 7,6% în anul fiscal curent, până la 31 martie, potrivit ultimelor estimări guvernamentale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.