Consiliul Judeţean Iaşi solicită preluarea proiectului variantei de ocolire a oraşului Podu Iloaiei, conducerea CJ acuzând Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi că nu îşi face treaba, întrucât nu a reuşit finalizarea studiului de fezabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, s-a întâlnit miercuri cu Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, alături de care a făcut o vizită în teren pe traseul viitoarei Centuri de la Podu Iloaiei.

Potrivit Consiliului Judeţean Iaşi, au fost discutaţi paşii necesari pentru ca această Variantă Ocolitoare să fie preluată pentru execuţie de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Iaşi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

“Centura oraşului Podu Iloaiei reprezintă gura noastră de oxigen, până vom ajunge să circulăm pe Autostrada A8 de la Iaşi până la Paşcani. O a doua gură de oxigen foarte importantă pentru Iaşi o reprezintă proiectul de Centură de la Capăt Dacia până la Rond Uricani, pentru care Studiul de Fezabilitate este în lucru la DRDP Iaşi de cinci ani. Am făcut apel la Ministerul Transporturilor să insiste ca DRDP Iaşi să îşi facă treaba, pentru că este inadmisibil ca SF-ul să nu fie gata, desi termenul de finalizare era 24 de luni. Nu ţine de Consiliul Judeţean traficul din Podu Iloaiei, nu din cauza Consiliului Judeţean avem blocaje la Leţcani sau în alte părţi. Ceea ce face Consiliul Judeţean Iaşi este să vină în sprijinul statului român, adică al Ministerului Transporturilor, să facă lobby pentru ca un Studiu de Fezabilitate să nu dureze cinci ani, cum este cel pentru Capăt Dacia – Rond Uricani. Vrem să preluăm noi implementarea acestor proiecte de infrastructură pentru ca ieşenii să beneficieze în cel mai scurt timp de ele“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Totodată, Consiliul Judeţean Iaşi a cerut Ministerului Transporturilor încheierea unor acorduri de parteneriat care să faciliteze realizarea prin ADI Iaşi a Variantei de Ocolire Hârlău, Variantei de Ocolire Iaşi Est (Vaslui – Iaşi – A8- Aeroportul Iaşi-SRU-DN24), şi a drumului de legătură Uricani – Leţcani Vest.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, susţine de asemenea că a făcut demersuri la Ministerul Transporturilor şi pentru accelerarea implementării proiectului Autostrăzii A8.

“Am primit garanţia că la finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie vom avea Studiul de Fezabilitate aprobat, cu tot cu acordul de mediu. Acest lucru ne dă speranţa că în luna august vor fi scoase la licitaţie contractele de proiectare şi execuţie. Practic, însă, primul kilometru din Autostrada A8, de pe teritoriul judeţuluI Iaşi, va fi scos la licitaţie în luna iunie, când vom avea licitaţia pentru Podul de la Ungheni, care prevede şi legătura de un kilometru cu restul Autostrăzii A8“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.