Huawei Technologies şi China Mobile ar putea avansa o ofertă comună pentru preluarea operatorului de telecomunicaţii Oi din Brazilia, care are dificultăţi financiare, pentru a-şi extinde prezenţa pe cea mai mare piaţă din America Latină, a relatat sâmbătă site-ul O Globo, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit O Globo, ambele companii chineze anticipează o creştere semnificativă a afacerilor după ce Brazilia va începe să adopte tehnologia 5G, iar reţeaua cu fibră optică de 360.000 de kilometri a operatorului Oi este considerată un activ atractiv.

Oi a refuzat să comenteze, în timp ce Huawei şi China Mobile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

Compania Oi, al cincilea mare operator de telecomunicaţii fixe din Brazilia, a avut dificultăţi să se redreseze, după ce în iunie 2016 a cerut protecţia legii falimentului pentru a restructura datorii de aproximativ 65 de miliarde de reali.

Reuters a relatat joi că Oi negociază cu compania spaniolî Telefonica, cu Telecom Italia, dar se află în negocieri preliminare şi cu AT&T şi o altă companie chineză.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.