Producătorul chinez de electronice Honor lucrează la un inel inteligent, a declarat marţi CEO-ul său pentru CNBC, la doar o zi după ce Samsung a prezentat deja un astfel de dispozitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Samsung a lansat luni Galaxy Ring, după ce l-a prezentat la începutul acestui an.

Dispozitivul, care este prima incursiune a companiei sud-coreene în această categorie de produse, are mai mulţi senzori care pot urmări markeri de sănătate, cum ar fi ritmul cardiac al purtătorului. Acesta face parte dintr-un impuls mai amplu în sectorul dispozitivelor pentru sănătate al Samsung.

Honor îşi dezvoltă propriul inel inteligent, a declarat directorul general al companiei, George Zhao, pentru CNBC, la Mobile World Congress de la Barcelona.

”Pe plan intern, avem acest tip de soluţie, acum lucrăm la acea parte, aşa că în viitor puteţi avea inelul Honor”, a spus el.

Zhao a dezvăluit foarte puţine detalii despre produs, dar a spus că face parte din accentul mai larg al companiei în sectorul sănătăţii.

Separată de Huawei în 2020, ca urmare a sancţiunilor americane, Honor s-a implicat puternic pentru a lansa propriile smartphone-uri şi a-şi extinde prezenţa în afara Chinei, în special pe piaţa premium, unde încearcă să rivalizeze cu Apple şi Samsung.

Compania s-a extins, de asemenea, şi în domeniul altor dispozitive, inclusiv cele purtabile, precum ceasurile inteligente, care pot măsura şi unii indicatori de sănătate.

Cu un inel, Honor ar putea adăuga un alt produs în portofoliul său şi să îl conecteze cu aplicaţia de sănătate, aşa cum vrea să facă Samsung.

Zhao a spus că vede inteligenţa artificială ca o modalitate cheie de a oferi mai multe informaţii despre sănătate utilizatorilor.

”Această capacitate hardware va funcţiona împreună cu aplicaţiile activate de AI (şi) vă poate ajuta să faceţi cursul de formare profesională adaptat pentru dvs., deoarece v-au studiat obiceiurile şi datele de sănătate pentru a vă oferi sugestii profesionale”, a spus Zhao.

”Cred că AI va transforma acest tip de aplicaţii.”

Honor a vorbit despre capacităţile sale AI la MWC săptămâna aceasta şi a prezentat tehnologie pe smartphone-ul său care poate urmări ochii utilizatorilor pentru a îndeplini funcţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.