Hipermarketurile cora au fost certificate ca fiind spaţii sigure pentru cumpărături din punctul de vedere al implementării măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus, eticheta Safe Guard fiind eliberată de compania Bureau Veritas - lider mondial în servicii de certificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hipermarketurile cora au fost certificate ca fiind spaţii sigure pentru cumpărături din punctul de vedere al implementării măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus. Eticheta Safe Guard, eliberată de compania Bureau Veritas - lider mondial în servicii de certificare, atestă faptul că în reţeaua cora au fost implementate toate măsurile anti-Covid-19, în conformitate cu recomandările emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi de autorităţile din România”, a informat compania.

În timpul procesului de evaluare, auditorii Bureau Veritas au verificat toate hipermarketurile cora, de la recepţie până la depozite, zonele de trafic intens pe unde vin şi pleacă angajaţii, dar şi zonele de acces pentru publicul larg, zonele tehnice şi depozitele de marfă. Au fost verificate toate sistemele şi procedurile implementate ca să minimizeze riscul de contaminare cu SARS-CoV-2  şi au fost analizate toate măsurile şi echipamentele instalate pentru a respecta distanţarea fizică în hipermarketurile cora.

”Este un pas important pentru noi deoarece confirmă tot ceea ce facem zilnic, de la debutul pandemiei, pentru ca hipermarketurile cora să respecte întru totul recomandările autorităţilor în ceea ce priveşte combaterea răspândirii noului coronavirus. Eticheta Safe Guard înseamnă că hipermarketurile cora sunt sigure din acest punct de vedere. Este o certificare pe care am obţinut-o după un proces amplu de evaluare, care a analizat toate procesele care ţin de activitatea noastră, de la recepţia mărfurilor până la plasarea lor în magazin, de la instruirea personalului la implementarea măsurilor de distanţare şi igienă în magazine. Procesul de certificare, desfăşurat la cererea cora, confirmă în egală măsură faptul că bunele practici de igienă şi de sănătate şi securitate în muncă sunt implementate corect şi în acord cu legislaţia”, a spus Cristina Mihalcea, manager calitate operaţional la cora România.

De asemenea, au fost verificate procedurile stabilite pentru curăţarea şi igienizarea suprafeţelor, precum kitul de igienizare pe care compania l-a pus la dispoziţia angajaţilor.

“Pentru a ne adapta la criza sanitară pe care o traversăm am dezvoltat eticheta Safe Guard, prin care avem capacitatea de a răspunde noilor aşteptări ale societăţii noastre în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa. Sănătatea şi siguranţa clienţilor, consumatorilor şi angajaţilor au fost întotdeauna preocupările principale a companiei noastre şi au devenit acum o prioritate absolută în acest nou normal. Prin auditarea hipermarketurilor cora ne-am asigurat că fiecare dintre noi poate merge la cumpărături într-un spaţiu sigur”, a declarat Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas România.

În toate hipermarketurile cora au fost implementate măsuri speciale de combatere a răspândirii noului coronavirus: amplasarea de dispensere cu soluţii antibacteriene de curăţare a mâinilor; amplasarea de chiuvete pentru spălarea mâinilor; amplasarea de panouri din plexiglas în zona caselor de marcat, pentru a limita interacţiunea client – casier; amplasarea de buline în zona caselor de marcat pentru respectarea distanţei dintre clienţi; intensificarea sesiunilor de curăţare şi dezinfectare a magazinelor; informarea clienţilor, prin sistemul audio disponibil în magazin, asupra comportamentului adecvat în timpul cumpărăturilor, cum ar fi obligativitatea purtării corecte a măştilor de protecţie şi sfaturi privind igiena şi distanţarea socială.

Pentru asigurarea unui flux optim, în zona caselor au fost montate dispozitive self-scan care, în paralel cu cele tradiţionale, permit fluidizarea fluxului de clienţi.

De asemenea, clienţii cora pot comanda pe site-ul companiei şi pot alege să li se livreze acasă cumpărăturile sau să le recupereze din spaţiul drive în doar 5 minute.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piaţa românească din 2003, grupul operează în prezent 11 hipermarketuri în Bucureşti şi în marile oraşe.

Bureau Veritas are 77.000 de angajaţi în toată lumea, birouri deschise în peste 140 de ţări, peste 400.000 de companii în portofoliu şi peste 130.000 de certificate emise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.