Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din Romania, anunţă recepţia la terminarea unor lucrări la hidroagregatul nr. 1 de la hidrocentrala Costişa. Valoarea negociată a acestei lucrări este de 6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 8 martie 2024, Hidroelectrica anunţă recepţia la terminarea lucrării de tip LN3 pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costişa, marcând astfel un pas important în dezvoltarea şi consolidare infrastructurii hidroelectrice. Proiectul, deosebit de complex, a fost realizat într-un interval de 155 zile lucrătoare, confirmând dedicarea şi profesionalismul echipei implicate”, anunţă compania.

Valoarea negociată a acestei lucrări este de 6 milioane de lei, iar realizarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării strânse dintre Hidroelectrica şi echipa tehnică de la Hidroserv, care a adus expertiză şi a demonstrat eficienţă, precizează compania.

”Lucrarea finalizată astăzi are o importanţă deosebită pentru Hidroelectrica, deoarece permite centralelor să funcţioneze la capacitate maximă a canalului înainte de evenimentele de viitură”, spun reprezentanţii companiei.

Această îmbunătăţire contribuie semnificativ la asigurarea stabilităţii şi eficienţei operaţionale pentru ansamblul hidroenergetic.

”Hidroelectrica doreşte să transmită sincere mulţumiri conducerii sucursalei, reprezentată de managerul Vasile Stahie, pentru eforturile susţinute şi abordarea strategică în gestionarea proiectului. De asemenea, recunoaştem contribuţia deosebită a specialiştilor de la Hidroserv, care au realizat inclusiv automatizarea hidroagregatului, aducând inovaţie şi eficienţă în operaţiunile noastre”, a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

CHE Costişa face parte din ceea ce este cunoscută drept: „salba de lumină a Bistriţei”, un ansamblu de nouă hidrocentrale pe sectorul Piatra Neamţ–Bacău: Vânători (14 MW), Roznov (14 MW) unde, funcţionează şi astăzi prima turbină de fabricaţie românească, Zăneşti (14 MW), Costişa (14 MW), Buhuşi (11 MW), Racova (23 MW), Gârleni (23 MW), Lilieci (23 MW) şi Bacău (30 MW). Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi – în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.