Ministerul britanic de Finanţe a anunţat, marţi, că guvernul va cheltui peste 4 miliarde de dolari, pe parcursul a trei ani, pentru a readuce pe piaţa muncii şomerii care nu au mai lucrat de mult timp şi alte persoane care vor să muncească, după pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Finanţe Rishi Sunak va face anunţul miercuri, în cadrul prezentării planurilor sale de cheltuieli, care vor fi însoţite de noi estimări oficiale care vor arăta probabil o creştere puternică a şomajului în perioada următoare.

”Acest raport referitor la planurile de cheltuieli va arăta că sute de mii de locuri de muncă sunt susţinute şi protejate în faza acută a acestei crize şi dincolo de aceasta, cun un pachet de investiţii de mai multe miliarde de dolari, pentru a asigura că nimeni nu va fi lăsat fără speranţă sau oportunităţi”, a afirmat Sunak într-un comunicat.

Banca Angliei a estimat în această lună că rata şomajului va creşte puternic, la aproape 8%, până la jumătatea anului viitor, de la 4,8% în cele trei luni încheiate în septembrie.

Potrivit ministerului, 2,9 miliarde de lire vor fi cheltuite în trei ani pentru a  readuce la muncă peste 1 milion de oameni care sunt şomeri de peste un an. O sumă de 400 de milioane de lire va fi cheltuită într-un interval de 12 luni, începând din aprilie.

Alte 1,4 miliarde de lire vor fi cheltuite pentru alte persoane care doresc să se angajeze şi pentru birourile pentru şomaj.

Sunak a confirmat şi că un program pentru subvenţionarea angajării tinerilor de către companii va continua cu o finanţare de 1,6 miliarde de lire, care va susţine până la 250.000 de locuri de muncă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.