Guvernul britanic a prelungit termenul de eliminare a echipamentelor gigantului tehnologic chinez Huawei din reţelele mobile 5G, după ce un operator a avertizat că există riscul producerii unor pene, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile de telecomunicaţii vor avea timp până în decembrie 2023 să îndepărteze echipamentele Huawei, cum ar fi cele utilizate la staţiile de telefoane şi la centralele telefonice, din ”nucleele” reţelei lor – unde sunt procesate unele dintre cele mai sensibile date.

Guvernul le ordonase iniţial să facă acest lucru până în ianuarie.

Între timp, o cerinţă pentru firme de a reduce nivelul echipamentelor Huawei în reţelele lor non-core la 35% a fost amânată până la 31 octombrie 2023, mai târziu decât ultimatumul iniţial pentru luna iulie.

Companiile vor fi obligate în continuare să interzică noile echipamente Huawei 5G şi să le elimine complet din reţelele lor până la sfârşitul anului 2027.

Ordinul a fost consacrat prin lege anul trecut, printr-o lege numită Telecoms Security Act.

Guvernul premierului Liz Truss a trimis notificări legale către 35 de operatori de reţele de telecomunicaţii din Regatul Unit, pentru a pune în aplicare oficial această mişcare.

Marea Britanie a spus iniţial că va permite Huawei să lanseze reţelele 5G. Dar, în 2020, guvernul a ales să interzică Huawei din cauza problemelor de securitate a datelor.

Firma cu sediul în Shenzhen a fost clasificată drept un furnizor cu ”risc ridicat”, ceea ce înseamnă că prezenta posibile riscuri pentru securitatea naţională.

Oficialii de pe ambele părţi ale Atlanticului sunt îngrijoraţi că tehnologia Huawei ar putea permite Chinei să spioneze comunicaţii sensibile şi alte date.

Huawei a negat de mult timp afirmaţiile şi a spus că măsurile de blocare sunt ”motivate politic”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.