Tanczos Barna a anunţat că Executivul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede plafonarea preţurilor la lemnele de foc. „Preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi restul de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub, cu TVA inclus, respectiv la brichete, se stabileşte un preţ maxim de 1.500 de lei pe tonă, cu TVA inclus, şi la peleţi maxim 2.000 lei pe tonă, cu TVA inclus”, a explicat ministrul Mediului, care a adăugat că e o măsură necesară pentru sprijinirea cetăţenilor care folosesc lemnul ca resursă în gospodărie, pentru sezonul de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi (miercuri - n.r.) am aprobat această ordonanţă de urgenţă prin care preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi restul de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub, cu TVA inclus, respectiv la brichete, se stabileşte un preţ maxim de 1.500 de lei pe tonă, cu TVA inclus, şi la peleţi maxim 2.000 lei pe tonă, cu TVA inclus. Această măsură vine în sprijinul cetăţenilor afectaţi de creşterile de preţ de pe piaţa naţională. Aceste creşteri sunt generate de situaţia internaţională pe piaţa lemnului, iar creşteri similare se constată pe toate pieţele europene şi ne influenţează negativ şi războiul, pentru că am avut cantităţi uriaşe de lemn importate din Ucraina şi această incertitudine a afectat inclusiv piaţa naţională. Este nevoie de un asemenea demers în susţinerea cetăţenilor care pentru sezonul de iarnă folosesc lemnul ca resursă în gospodărie”, a declarat Tanczos Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.