Executivul a luat act, marţi, de memorandumul care aprobă Acordul de principiu privind contractarea unei asistenţe financiare rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii pentru susţinerea realizării unor investiţii în sectorul sanitar, aflate în portofoliul MDLPA. Costul total al acestor investiţii este de aprox. 292 de milioane de euro, din care valoarea asistenţei financiare de la BEI va fi de 229 milioane euro. Sprijinul financiar va fi asigurat sub forma a două împrumuturi, urmând ca ambele să fie contractate până cel mai târziu la sfârşitul acestui an, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea proiectelor sunt în curs de implementare şi se estimează a fi finalizate până în anul 2026. Implementarea va fi asigurată de MDLPA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), mai indică sursa citată.

Primul împrumut va avea o valoare de până la 87 milioane euro, iar cel de-al doilea împrumut ar putea avea o valoare de până la 142 milioane euro.

Pe durata implementării, MDLPA va asigura încadrarea în obiectivele şi ţintele prevăzute de strategia fiscal-bugetară elaborată anual, inclusiv respectarea cadrului general de programare bugetară, sumele necesare (credite bugetare şi credite de angajament) pentru aceste obiective fiind deja incluse de către MDLPA, după cum a fost necesar, atât în bugetul pe anul 2022, cât şi în estimările pentru anii următori, cu respectarea limitelor de cheltuieli aprobate anual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.