Executivul a adoptat, vineri, hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei”, cu o valoarea totală de 504,8 milioane lei, din care construcţii-montaj în valoare de 171,2 milioane lei, eşalonată pe 48 de luni, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

Investiţia se află pe reţeaua de transport de interes european (TEN-T).

„Realizarea lucrărilor de retehnologizare aferente proiectului conduce la o serie de beneficii imediate şi foarte necesare în contextul actual, precum: funcţionarea pentru încă un ciclu de 30 de ani a echipamentelor şi instalaţiilor de la ecluza Năvodari, reducerea costurilor de întreţinere şi reparaţii, creşterea fiabilităţii echipamentelor şi instalaţiilor la nivelul cerut de normele europene în vigoare, creşterea siguranţei în funcţionare a echipamentelor, dar şi aducerea echipamentelor electrice şi mecanice la un nivel tehnic corespunzător cu cel al anului în care se face retehnologizarea acestora”, mai precizează sursa citată.

Finanţarea obiectivului de investiţii va fi realizată din fonduri externe nerambursabile prin Programul operaţional Transport (POT) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.