Executivul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea art. 8 din Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România. Actul normativ completează cadrul legal pentru exercitarea atribuţiilor aferente activităţii de control pentru verificarea eligibilităţii cheltuielilor beneficiarilor români în cadrul Programelor Interreg V-A România-Bulgaria, Interreg V-A România-Ungaria şi Interreg IPA România-Serbia, de către structurile distincte din cadrul Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, Oradea şi Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, pentru perioada de programare 2021-2027,sunt autorizate Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, Oradea şi Timişoara, prin structuri distincte din cadrul acestora, să acţioneze în regim de putere publică, exclusiv pentru activitatea de control pentru verificarea cheltuielilor beneficiarilor români, pentru programele mai sus menţionate, fiind asimilate în limita acestei activităţi, autorităţilor publice, respectiv autorităţilor regionale, arată comunicatul de presă al Executivului.

În acest fel, sunt îndeplinite condiţiile instituite de dispoziţiile art. 46 alin. (8) din Regulamentul (UE) 2021/1059 privind dispoziţii specifice pentru obiectivul Cooperare teritorială europeană (Interreg) sprijinit de Fondul european de dezvoltare regională şi de instrumentele de finanţare externă.

Actele emise în exercitarea acestei activităţi sunt asimilate actelor administrative şi pot fi contestate în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, mai indică sursa citată.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.