Executivul a adoptat, vineri, ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii. Astfel, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va elabora Regulamentul de recepţie a lucrărilor executate şi pentru infrastructura de interes naţional din domeniul aerian, naval, precum şi al infrastructurii de metrou gestionate de Metrorex S.A, potrivit actului normativ adoptat de către Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reglementare are în vedere crearea unui cadru legal unitar aplicabil proiectelor de infrastructură de transport, eliminarea blocajelor apărute în implementarea proiectelor aferente infrastructurii şi accelerarea punerii în funcţiune a obiectivelor de investiţii, arată comunicatul de presă al Guvernului.

În prezent, pentru infrastructura de interes naţional din domeniul aerian şi din domeniul naval, regulamentul aplicabil este cel elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, există un Regulament separat, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pentru infrastructura rutieră şi feroviară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.