Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat un proiect de lege care prevede preluarea controlului asupra unui district fiscal special din jurul Walt Disney World, care timp de o jumătate de secol a permis companiei Walt Disney să opereze cu un grad ridicat de autonomie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regatul corporativ se încheie în sfârşit”, a spus DeSantis în timpul unui eveniment de presă la Lake Buena Vista, lângă Orlando, care a avut loc luni.

Republicanii statului Florida au vizat anul trecut Disney, după ce compania s-a confruntat public cu DeSantis, care este considerat a fi candidat pentru funcţia de preşedinte în 2024, din cauza unei legi care restricţionează predarea la clasă a noţiunilor despre gen şi orientare sexuală, cunoscută de oponenţii săi drept ”Nu spuneţi gay”.

În martie, directorul general al Disney de atunci, Bob Chapek, şi-a exprimat public dezamăgirea faţă de proiectul de lege care limitează discuţiile despre LGBTQ în şcoli, spunând că l-a sunat pe DeSantis pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire promulgarea legii.

Într-o mişcare văzută de observatorii politici ca o răzbunare pentru opinia Disney cu privire la măsura ”Nu spuneţi gay”, parlamentarii din Florida au adoptat luna aceasta un proiect de lege, pe care DeSantis l-a promulgat, care îl autorizează pe guvernator să numească cinci supraveghetori pentru a supraveghea serviciile municipale tradiţionale, cum ar fi măsuri împotriva incendiilor, utilităţi publice, colectarea deşeurilor şi întreţinerea drumurilor, în regiunea în care funcţionează Disney World.

Entitatea cvasi-guvernamentală are, de asemenea, autoritatea de a obţine venituri pentru a plăti datorii restante şi pentru a acoperi costul serviciilor.

”Avem o situaţie aici care era practic de neapărat din punct de vedere politic. Cum îi dai unui parc tematic propriul guvern şi apoi tratezi toate celelalte parcuri tematice în mod diferit? Credem că aceasta nu a fost o politică bună”, a spus DeSantis.

Un purtător de cuvânt al Disney nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Vorbitorii de la ceremonia de semnare a proiectului de lege au inclus un părinte care a criticat Disney pentru că a vorbit împotriva proiectului de lege a statului, spunând că compania ”a ales partea greşită a argumentului moral”.

O altă persoană care s-a identificat ca angajat de multă vreme în parcul tematic Disney a contestat politicile companiei cu privire la vaccinări.

Disney World este cel mai mare angajator din centrul Floridei, cu aproape 75.000 de angajaţi şi a atras 36,2 milioane de vizitatori în 2021, potrivit Themed Entertainment Association. Acţiunile Disney au crescut cu 0,4% luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.