Grupul TeraPlast a anunţat miercuri că a primit aprobarea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia producătorului de ambalaje Somplast din Năsăud, iar în urma achiziţiei, Grupului TeraPlast i s-au adăugat capacităţi de producţie de 4.000 de tone de polietilenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”TeraPlast a primit în data de 13 aprilie 2021 avizul favorabil al Consiliului Concurenţei pentru dobândirea controlului unic asupra Somplast. TeraPlast a executat ordinul de vânzare al fostului acţionar majoritar al Somplast SA în 29 decembrie 2020. După avizul favorabil al Consiliului Concurenţei, TeraPlast îşi exercită controlul asupra societăţii”, anunţă producătorul de materiale de construcţii.

În urma achiziţiei Somplast, Grupului TeraPlast i s-au adăugat capacităţi de producţie de 4.000 de tone de polietilenă. Din acestea, 3.000 de tone reprezintă capacitatea de folii şi 1.000 detone capacitatea de producţie ţeavă. În plus, TeraPlast dobândeşte şi 20.000 mp de hale în Năsăud.

Grupul TeraPlast mai are în curs de implementare o investiţie de 12 milioane de euro, cofinanţată prin schema de ajutor de stat, pentru construcţia unei fabrici de folii biodegradabile în Parcul Industrial din Sărăţel.

Împreună cu achiziţia Somplast, investiţia TeraPlast în business-ul de ambalaje flexibile se ridică până acum la peste 13 milioane de euro.

”Piaţa ambalajelor flexibile din România se ridică la 300 milioane de euro, iar 47% din aceasta este reprezentată de importuri. Prin investiţiile în ambalaje flexibile, Grupul TeraPlast îşi propune înlocuirea importurilor din piaţă prin oferirea de produse româneşti de calitate, certificate la standarde europene. Totodată, Grupul îşi propune ca în 2022 să devină liderul pieţei româneşti de ambalaje flexibile”, precizează grupul.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast.

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.