Grupul rus Norilsk Nickel a anunţat duminică o nouă scurgere de carburant dintr-o conductă a sa din regiunea arctică, de aproximativ 45 de tone de carburant pentru avioane, după o alta care a avut loc pe 29 mai, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Siguranţa mediului în Arctica era deja în atenţie la unităţile Norilsk Nickel, în urma unei alte scurgeri a 21.000 de tone de motorină de la o centrală energetică a companiei din apropierea oraşului Norilsk, de pe 29 mai.

”O conductă deţinută de Norilsktransgaz s-a depresurizat în timp ce pompa carburant pentru avioane la zona aşezării Tukhard”, a anunţat duminică Nornickel, într-un comunicat.

”Potrivit datelor preliminare, în urma depresurizării care a durat 15 minute, a avut loc o scurgere de carburant de 44,5 tone”, potrivit companiei.

Iniţial, divizia Norilsktransgaz anunţase o scurgere de 20 de tone de carburant.

Tukhard este situată la circa 70 de kilometri de portul arctic Dudinka al Nornickel, de pe râul Enisei.

Norilsk efectuează o investigaţie internă şi a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al Rusiei.

”Activitatea de pompare a carburantului a fost suspendată şi au fost luate toate măsurile posibile pentru a accelera colectarea carburantului scurs”, a mai anunţat compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.