Grupul românesc Neogen a anunţat joi că achiziţionat 9,4% din acţiunile companiei Sailo.com din SUA, un marketplace prin care se pot închiria ambarcaţiuni din peste 100 de ţări din America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Capitalizarea Sailo.com post investiţie se ridică la 9 milioane de dolari, arată un comunicat, fără a preciza care este valoarea tranzacţiei.

Neogen intră astfel pe piaţa încă mică, dar foarte dinamică, a închirierilor de ambarcaţiuni, estimată să atingă 70 de miliarde de dolari la nivel mondial în 2022, cu 65% peste nivelul de 45 de miliarde de dolari înregistrat în 2018.

“Percepută ca o nişă rezervată doar celor cu venituri mari şi foarte mari, închirierea de ambarcaţiuni are potenţial tocmai pentru că devine din ce în ce mai accesibilă nu doar celor care au o pasiune pentru sailing, dar şi grupurilor sau familiilor care vor să-şi petreacă o vacanţă în larg la costuri uneori similare, sau chiar mai mici, decât cele hoteliere", declară Călin Fusu, fondatorul Neogen.

“Piaţa a prins val şi va creşte tot mai mult în următorii ani şi, deşi majoritatea business-urilor din domeniu provin din SUA, două treimi din piaţă este generată de Europa", declară Adrian Grădinariu, fondatorul companiei Sailo.

Compania Sailo Inc. a fost înfiinţată în SUA în anul 2015 de către un antreprenor român, Adrian Grădinariu, care a petrecut peste 10 ani în Silicon Valley pentru ca ulterior să se mute în New York şi să pună bazele platformei online Sailo.com, prin care se pot închiria ambarcaţiuni de toate tipurile şi dimensiunile, oriunde în lume.

Cu sedii în New York şi Miami, Sailo are în prezent peste 10.000 de ambarcaţiuni active pe site, pornind de la bărci de viteză, veliere şi până la iahturi de lux şi de tip charter. În plus, clienţii pot opta şi pentru alte servicii conexe, precum închirierea unei bărci împreună cu un skipper acreditat sau chiar cu un echipaj extins.

Compania Neogen SA a fost înfiinţată în anul 2000 şi s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de succes de tip marketplace în zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută între timp la Daimler), iTaxi (Moldova), Frisbo, Conso.ro şi Casta.ro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.