Grupul italian Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a demarat operaţiunile de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, Kansas, investiţie de peste 281 de milioane de dolari, şi a pus totodată în funcţiune parcul eolian White Cloud, cu o capacitate de 236,5 MW, în comitatul Nodaway, Missouri, construcţie de aproximativ 380 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a demarat operaţiunile de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, Kansas, ajungând astfel la o capacitate  de 599 MW şi  devenind astfel cel mai mare parc eolian operaţional din portofoliul global al Enel. Parcul eolian White Cloud, cu o capacitate de 236,5 MW a fost, de asemenea, pus în funcţiune în comitatul Nodaway, Missouri. Odată cu cele două noi parcuri eoliene, Enel atinge în 2020 o capacitate totală de 865 MW în Statele Unite şi Canada”, a informat grupul.

Investiţia în construcţia White Cloud totalizează aproximativ 380 de milioane de dolari, pe când cea în extinderea Cimarron Bend totalizează peste 281 de milioane de dolari.

„Avansăm cu viteză maximă către un viitor energetic sustenabil. Într-un an dificil pentru toate sectoarele, echipele noastre au arătat dedicare excepţională pentru atingerea obiectivelor noastre de afaceri, continuând în acelaşi timp să prioritizeze sănătatea şi siguranţa. Aceste repere dovedesc încă o dată experienţa noastră în dezvoltarea, construcţia şi operarea centralelor de înaltă calitate, permiţând realizarea obiectivelor de sustenabilitate, alături de consumatorii de energie regenerabilă”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power. 

Începerea lucrărilor pentru extinderea Cimarron Bend, începute în al doilea trimestru din 2020, consolidează poziţionarea Enel Green Power ca cel mai mare operator din zona energiei eoliene din Kansas, din punct de vedere al capacităţii gestionate. Este estimat că centrala, cu o capacitate totală de 599 MW, va genera peste 1,7 TWh pe an, ceea ce echivalează cu evitarea a circa 1,7 milioane de tone de emisii de CO2.

 Enel va vinde energia produsă prin intermediul centralei printr-un acord de achiziţie de energie electrică (PPA) de 150 MW cu Evergy, firmă de servicii electrice din City (Missouri), respectiv printr-un PPA de 30 MW cu Missouri Joint Municipal Electric Utility Commission (MJMEUC), agenţiacare se ocupă de parteneriate a Missouri Public Utility Alliance (MPUA).

White Cloud, la care construcţiile au început în vara anului 2019, este estimat că va genera aproximativ 950 GWh anual, evitând astfel emisia a peste 621.000 de tone de CO2 pe an. Enel Green Power America de Nord a încheiat un PPA cu Associated Electric Cooperative Inc. (AECI) din Springfield (Missouri), conform căruia acesta va achiziţiona toată energia generată de centrală. 

În Missouri, Enel operează şi Rock Creek, un parc eolian cu o capacitate de 300 MW în comitatul Atchison, a cărui energie generată este vândută în totalitate către Evergy.

”Procesul de construcţie pentru Cimarron Bend şi White Cloud a urmat modelul de construcţie sustenabilă al Enel Green Power, o colecţie de bune practici menite să minimizeze impactul lucrărilor  asupra mediului. Echipa de şantier Cimarron Bend a adoptat un program de reciclare şi urmează să doneze birotică şi echipamente şcolilor locale aflate în nevoie, cu scopul de a prelungi perioada de utilizarea a produselor. Clădirea White Cloud (O&M) este un spaţiu renovat şi refolosit, o abordare adoptată pentru a reduce costurile şi impactul asupra mediului al construcţiei de noi clădiri O&M”, spun reprezentanţii Enel.

De asemenea, Enel North America a anunţat contribuţii de peste 1,3 milioane de dolari SUA la eforturile de ajutorare din SUA şi Canada.

Enel Green Power are trei proiecte în stadiul de construcţie în Statele Unite: parcul eolian Aurora de 299 MW din Dakota de Nord şi două proiecte solare + stocare în Texas: Lily (181 MW), precum şi Azure Sky (284 MW). Ca parte a planului strategic pe o perioadă de trei ani al Grupului Enel, anunţat în noiembrie, compania intenţionează să pună în funcţiune, până în 2023, o capacitate suplimentară de energie regenerabilă de 3 GW în America de Nord.

Enel Green Power America de Nord este un producător de energie şi operator de centrale regenerabile din America de Nord, cu prezenţă în 18 state americane şi într-o provincie canadiană. Compania operează peste 70 de centrale cu o capacitate de peste 6 GW, alimentate de energie regenerabilă eoliană, hidroenergetică, geotermală şi solară.

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, este dedicat dezvoltării şi funcţionării surselor regenerabile de energie în întreaga lume, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de peste 47 GW, cu un mix de producţie care include energie eoliană, solară, geotermală şi hidro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.