Grupul de Iniţiativă pentru "Restructurarea si Reprofesionalizarea CNADNR", format din actuali şi foşti angajaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), consideră că noua organigramă prezentată joi de conducerea companiei a fost special concepută pentru a-i elimina pe cei care contestă modul în care este administrată compania în prezent, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNADNR a început restructurarea activităţii, iar un prim pas vizează reducerea funcţiilor de conducere începând de luni, astfel că din 110 posturi de şefi la nivel central vor fi eliminate şapte, iar alte 61 în teritoriu, au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, şi directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

Membrii grupului de iniţiativă, care au criticat în mai multe rânduri modul în care este administrată CNADNR, se simt vizaţi în mod special de această măsură.

”Singurul obiectiv al noii organigrame a fost executarea în stil mafiot a membrilor Grupului de Iniţiativă pentru "Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR" care aveau funcţii de conducere în cadrul companiei, singurele poziţii de conducere restructurate fiind ale domnilor Florin Dascălu şi Doru Călinescu, directori în cadrul companiei la direcţiile de Întreţinere, respectiv Calitate din CNADNR”, se arată în comunicat.

În semn de protest faţă de faptul că propunerile grupului nu se regăsesc în structura noii organigrame, Florin Dascălu şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul CNADNR Central, se arată în comunicat.

Totodată, membrii grupului susţin că noua organigramă nu reduce numărul posturilor de conducere, aşa cum au susţinut ministrul Transporturilor şi directorul general al companiei, ci îl creşte cu circa 15 numai la nivel central.

În plus, la nivel regional nu va fi desfiinţat niciun post pentru că, deocamdată, a fost aprobată doar organigrama pentru aparatul central al CNADNR, susţin membrii grupului de iniţiativă.

Astfel, ar fi fost create în plus şase noi unităţi de implementare proiecte numai la Direcţia Generală Implementare Proiecte condusă de directorul general adjunct Valentin Trifan, unităţi conduse de şase "şefi de proiecte" cu rang şi salariu de director adjunct, susţin membrii grupului.

CNADNR a anunţat, recent, că organizează un concurs pentru angajarea a 14 ingineri, după ce grupul de iniţiativă a acuzat că cei mai mulţi salariaţi nu au studii de specialitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.