Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost făcut încă un pas important pentru construirea Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a A13, fiind desemnat de către CNAIR, marţi, câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu - Făgăraş. El a adăugat că este vorba despre acelaşi antreprenor turc, care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are 12 luni la dispoziţie pentru proiectare şi 36 de luni pentru executarea lucrărilor, iar valoarea ofertată a contractului finanţat din Programul de Transport este de 1,54 miliarde lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Încă un pas important pentru construcţia Autostrăzii Sibiu- Făgăraş, parte a A13! CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu- Făgăraş. Acelaşi antreprenor turc, care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor. Valoarea ofertată a contractului (finanţat din Programul Transport) este de 1,54 miliarde de lei (fără TVA). Semnarea contractului va fi posibilă, după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a adăugat că, în prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, astfel:

„- Tronsonul 3 (17,61 km) Arpaşu de Jos (DN1)- Sâmbăta de Sus (DJ 105B)

- Tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN1 (5,6 km)”, mai scrie Grindeanu.

El a mai spus că acest contract pentru proiectarea şi construirea tronsonului 1, Boiţa (Autostrada Sibiu - Piteşti) - Avrig – Mârşa, în lungime de 14,25 km este în curs de semnare.

„Autostrada Sibiu- Făgăraş (cu o lungime de 68,04 km) are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT- Comprehensive (Intercoridorul Moldova - Transilvania)”, a completat ministrul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.