Premierul Sorin Grindeanu salută datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit cărora economia românească a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, depăşind estimările. Premierul spune că este responsabilitatea guvernanţilor ca această creştere să fie resimţită de toţi românii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O veste extraordinară pentru România! Economia a crescut cu 5,7% în primul trimestru al lui 2017, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, cu mult peste estimările iniţiale! Responsabilitatea noastră este ca această creştere să fie resimţită de toţi românii”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Economia românească a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), care depăşesc sensibil prognozele analiştilor.

În 2016, economia românească a crescut cu 4,8%, cel mai înalt ritm de după 2008. În 2015, economia românească a avansat cu 3,9%.

Pentru întregul an 2017, guvernul mizează pe o creştere economică de 5,2%, în timp ce instituţiile internaţionale şi cei mai mulţi analişti financiari estimează un ritm cuprins între 4% şi 4,5%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.