Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, va fi semnat contractul pentru lotul Cornetu – Tigveni (37,4 km) din cel mai important rutier al Românei şi a adăugat că acest contract pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 din Autostrada Sibiu - Piteşti va fi cel mai mare semnat de CNAIR, cu o valoare de 5,32 miliarde de lei. Social-democratul a mai anunţat lansarea în licitaţie a contractelor pentru construirea celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Paşcani, în lungime de 77,39 kilometri, şi o valoare totală de 5,858 de miliarde de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu cred că cel târziu la începutul săptămânii viitoare – eu i-am rugat pe colegii de la CNAIR să se întâmple acest lucru joi sau vineri – să semnăm şi cel mai mare contract pe care l-a semnat vreodată CNAIR, şi anume lotul 3 de la Autostrda Sibiu – Piteşti. (...) Ar fi prima traversare a Carpaţilor între regiunile istorice ale României”, a declarat Sorin Grindeanu, marţi la Antena 3.

El a vorbit şi despre cauzele pentru care în România se petrec foarte multe accidente rutiere care duc la multiple pierderi de vieţi omeneşti şi a mai precizat că o primă cauză este lipsa infrastructurii rutiere.

„Cauzele sunt multiple. Una din acest dintre aceste cauze e dată de lipsa unei infrastructuri. Eu am mai spus, chiar la dumneavoastră în emisiune, undeva la începutul anului, că indiferent de guvernare şi indiferent de cine a fost ministru al transporturilor, nici n-are importanţă, statul român a rămas dator cetăţeanului român din punctul de vedere al dezvoltării infrastructurii din România. Acum ne aflăm într-o situaţie, să spunem, în care foarte multe proiecte demarează, sunt finanţate, există finanţare europeană, nu că asta n-ar fi existat şi în trecut, şi că n-am ştiut cum să cheltuim şi am tot fazat diverse proiecte, dar acum iată că sunt primele semne şi dacă îmi permiteţi, o să vi le spun, primele semne, spun eu, încurajatoare”, a explicat Grindeanu.

„În primul rând, ar fi pentru prima dată când România şi-ar termina banii europeni pe fostul exerciţiu bugetar 2014-2021 şi am termina înainte de sfârşitul anului viitor când este deadline-ul, termenul limită, am termina undeva în mai-iunie, pe transporturi, aceşti bani. Tocmai de aceea noi am făcut o cerere de a se suplimenta pe ultimele luni sumele alocate din ceea ce nu cheltuie alte domenii din România. Şi tocmai de aceea am făcut această cerere undeva în jur de jumătate, încă jumătate miliard de euro, ca să putem să avem capacitatea să îi cheltuim până la sfârşitul anului viitor. Răspunsul este mai mult ca sigur pozitiv”, a completat ministrul social-democrat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.