Google a anunţat noi reguli în ceea ce priveşte modul în care dezvoltatorii de aplicaţii colectează şi retransmit datele personale pe care le colectează de la utilizatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform noilor reguli, aplicaţiile de Android trebuie, pe de o parte, să aibă o politică de confidenţialitate prin care să-şi clarifice intenţiile în ceea ce priveşte datele colectate şi, pe de altă parte, trebuie să notifice utilizatorii când şi cum se întâmplă acest lucru.

Astfel, dezvoltatorii care colectează şi transmit către terţi date personale care nu au legătură cu funcţionarea aplicaţiilor trebuie să le explice clar utilizatorilor cum sunt folosite datele lor personale înainte să se producă transferul de date.

Noile reguli se vor aplica tuturor funcţiilor care implică transferul de informaţii între telefon şi serverul dezvoltatorului, indiferent că va fi vorba de informaţii privind funcţionarea aplicaţiei sau diverse date personale.

Regulile vor fi valabile pentru toate aplicaţiile instalate pe telefoanele cu Android, indiferent de sursa din care provin. Nu doar aplicaţiile instalate din Play Store vor fi supuse acestor reguli, ci şi cele descărcate din magazine terţe.

În cazul în care dezvoltatorii nu vor îndeplini acest condiţii, Google, prin intermediul tehnologiei de monitorizare automatizată Play Protect, care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială, va avertiza utilizatorul când o aplicaţie este pe punctul de a colecta date fără a-l fi informat în prealabil.

Dezvoltatorii au 60 de zile pentru a face modificările necesare şi a se conforma noilor reguli.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.