Google, parte a grupului Alphabet, a lansat marţi, într-un eveniment la San Francisco, un nou smartphone Pixel şi o serie de dispozitive pentru realitatea virtuală şi automatizarea locuinţelor. Cu noile produse, Google se plasează ferm ca producător de electronice de consum, concurând direct Apple la nivelul superior al pieţei mondiale a telefoanelor, de 400 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria de lansări, care include smartphone-ul Pixel de 649 de dolari, un speaker inteligent pentru locuinţe numit Home, o cască pentru realitate virtuală şi un nou router Wi-Fi, este cel mai clar semn de până acum că Google intenţionează să concureze direct Apple, Amazon.com şi chiar şi producători de telefoane care utilizează propriul său sistem de operare, Android.

Şefii companiei, au spus, similar filozofiei de lungă durată a Apple, că vor o mai mare integrare hardware şi software.

”Gândirea este că dacă putem produce concomitent hardware şi software atunci putem să inovăm mai bine”, a afirmat directorul pentru hardware al Google, Rick Osterloh, într-un interviu, referindu-se la recenta reorganizare care a unificat echipele disparate de hardware.

În cadrul noii structuri, compania a început să aibă o abordare mult mai integrată pentru managementul lanţului de aprovizionare şi design, a spus Mario Queiroz, vicepreşedinte pentru managementul produselor.

”Cunoştinţele despre un produs sunt benefice pentru alt produs”, a explicat el.

Spre deosebire de eforturile Google pentru producerea de telefoane Nexus, dispozitivile Pixel sunt proiectate şi dezvoltate în întregime de Google, dar compania HTC din Taiwan va fi contractor pentru producţie.

Tot după modelul Apple, Google a anunţat că va lucra cu un singur operator de telecomunicaţii în SUA, Verizon Communications, pentru distribuţia Pixel.

 Apple a lansat primul model de iPhone în colaborare cu AT&T, ceea ce i-a conferit un control fără precedent al aspectului şi funcţionării telefonului.

Acţiunile Alphabet au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere cu 0,3%, iar cele ale Verizon în scădere cu 1,2%.

Telefonul Pixel vine în două mărimi, iar camera foto high-end este una dintre funcţiile distincte. Telefoanele vor fi disponibile în trei culori, negru, albastru şi argintiu, iar bateriile vor putea fi încărcate în 15 minute şi vor avea o durată de şapte ore.

Precomenzile pentru noile telefoane au început de marţi.

”În afară de camera foto, noile Google Pixel nu se diferenţiază de telefoanele de generaţia a şaptea ale Samsung şi Apple”, a spus analistul Patrick Moorhead.

Chiar dacă noile telefoane au rolul să concureze cu iPhone, şefii Google făcând mai multe referiri la Apple în timpul evenimentului, analiştii consideră că cele mai mari victime ar putea fi producători care utilizează sistemul Android, precum Samsung Electronics.

Sistemul Android este utilizat pe 89% din telefoane la nivel global, însă Apple domină nivelul high end al pieţei smartphone-urilor.

Google a început evenimentul de marţi cu prezentarea Google Assistant, sistemul de inteligenţă artificială actival vocal, răspunsul companiei la sistemul Siri al Apple şi Alexa al Amazon.com.

Prezentatorul a arătat cum pot face utilizatorii rezervări la restaurant, prin câteva fraze la telefon.

Sistemul va fi inclus în produsele Pixel şi Home, fiind poziţionat în centrul unei familii de produse integrate hardware şi software.

În timp ce Google este apreciată deseori ca lider în domeniul inteligenţei artificiale, Amazon a furat startul cu sistemul vocal Echo, susţinut de Alexa, care a fost un hit surprinzător.

Dispozitivele Home şi Echo au multe funcţii similare.

Casca pentru realitate virtuală "Daydream View" pune în concurenţă Google cu Facebook, proprietarul Oculus. Dispozitivul, care funcţionează cu un telefon cu sistem Android, este mult mai ieftin şi mai simplu. Va fi disponibil din luna noiembrie, la un preţ de 79 de dolari, la timp pentru sezonul cumpărăturilor de la sfârşitul anului.

Home va fi disponibil din noiembrie la preţul de 129 de dolari.

Google a mai prezentat o nouă versiune pentru playerul de media digitală Chromecast şi un router numit Google Wifi, ambele având designul minimalist al produsului Home.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.