Google Cloud, divizie a grupului Alphabet, a anunţat miercuri că a încheiat un acord cu Departamentul Apărării al Statelor Unite pentru a ajuta la depistarea şi reacţia la atacurile cibernetice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul permite Unităţii de Inovaţii pentru Apărare să folosească aplicaţii la nivelul platformelor sale, între care Google Cloud, Amazon Web Services şi Microsoft Azure, gestionate prin intermediul Google Cloud Console.

Valoarea contractului ar putea fi de ordinul unei sume de şapte cifre, a relatat site-ul de ştiri Axios, citând un răspuns al companiei.

Google a participat anterior la o licitaţie pentru un contract în valoare de 10 miliarde de dolari pentru servicii de cloud computing destinate Departamentului Apărării, care a fost însă atribuit grupului Microsoft.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.