Google, divizie a grupului Alphabet, a interzis descărcările aplicaţiei mobile a publicaţiei ruse de stat RT pe teritoriul ucrainean, la cererea guvernului de la Kiev, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca răspuns la o solicitare legală din partea guvernului ucrainean, aplicaţia RT News nu mai este disponibilă pentru descărcare pe Google Play în Ucraina”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Google.

Măsura înseamnă că noii utilizatori nu vor putea descărca aplicaţia RT News în Ucraina, în timp ce utilizatorii actuali ar putea încă să o acceseze, dar nu vor primi actualizări noi impuse de RT.

Google a interzis sâmbătă RT şi altor canale să primească bani pentru reclame pe site-urile lor web, aplicaţii şi videoclipuri pe YouTube, similar cu o măsură a Facebook după invadarea Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.