Preşedinteel Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, anunţă, joi seară, că va propune consilierilor aprobarea unui parteneriat cu CNAIR pentru realizarea unui drum de legătură cu A 7, care va permite preluarea traficului greu din PTF Vicovu de Sus şi va fi util în perspectiva deschiderii PTF Climăuţi. Drumul, în lungime de 37 de kilometri, cu o valoare de peste 97 de milioane de euro va fin realizat din Programul de Transport 2021-2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi merge în şedinţa de Consiliu Judeţean cu un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii acordului de parteneriat între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi judeţul Suceava, prin Consiliul Judeţean Suceava, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiţii Drum de Legătură Autostrada A7 - PTF Climăuţi - PTF Vicovu de Sus”, anunţă, joi sear, Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava afirmă că ”este un demers care înseamnă un pas foarte important pentru decongestionarea traficului din localităţi”.

”Acest drum, care va face legătura cu Autostrada A7, va contribui şi la dezvoltarea economica şi turistică a zonei. Realizarea investiţiei pe cele două tronsoane de drum va permite preluarea traficului greu din PTF Vicovu de Sus către Autostrada A7 pentru a nu mai fi traversate localităţi de pe actualul traseu, oraşul Vicovu de Sus, Municipiul Rădăuţi şi nici podul de la Milişăuţi, fiind util şi în perspectiva deschiderii PTF Climăuţi”, a mai transmis Flutur.

Potrivit acestuia, drumul, cu o lungime de 37 km la regim de drum naţional, va avea 15 intersecţii la nivel cu alte drumuri şi una la nivel cu calea ferată şi o valoare estimată a proiectului de circa 97 milioane de euro, finanţare cu fonduri europene, prin Programul de Transport 2021-2027.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.