General Motors explorează utilizările pentru ChatGPT în cadrul vehiculelor sale, ca parte a colaborării sale mai extinse cu Microsoft, a declarat un director al companiei pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ChatGPT va fi în toate”, a declarat vicepreşedintele GM Scott Miller într-un interviu de săptămâna trecută.

Chatbot-ul ar putea fi folosit pentru a accesa informaţii despre modul de utilizare a caracteristicilor vehiculului ,care se găsesc în mod normal într-un manual al proprietarului, funcţii de program, cum ar fi un cod de uşă de garaj sau pentru a integra programe dintr-un calendar, a spus Miller.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Această schimbare nu se referă doar la o singură capacitate, cum ar fi evoluţia comenzilor vocale, ci înseamnă, în schimb, că clienţii se pot aştepta ca viitoarele lor vehicule să fie mult mai capabile şi mai proaspete atunci când vine vorba de tehnologiile emergente”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al GM.

Ştirea a fost relatată pentru prima dată de site-ul web Semafor, care spunea că producătorul auto american lucrează la un asistent personal virtual care foloseşte modele AI care stau la baza ChatGPT.

La începutul acestui an, Microsoft a anunţat o investiţie de mai multe miliarde de dolari în OpenAI, proprietarul ChatGPT, şi a declarat că îşi propune să adauge tehnologia chatbot-ului în toate produsele sale.

Microsoft, ca şi alte companii mari de tehnologie, şi-a intensificat eforturile de a încorpora mai multă tehnologie în vehicule, de la sisteme de infotainment la conducere automată, la sisteme de operare care controlează performanţa bateriei şi alte multiple funcţii ale unui vehicul.

În 2021, GM a încheiat un parteneriat cu Microsoft pentru a accelera comercializarea vehiculelor fără şofer.

Acţiunile GM au scăzut cu aproximativ 2% vineri, pe fondul unei scăderi mai ample.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.