Garuda Indonesia, compania aeriană naţională a Indoneziei, a devenit ţinta criticilor pentru că a interzis fotografierea în interiorul aeronavelor după ce un video blogger popular a postat online o fotografie a unui meniu scris de mână, la clasa business, a relatat publicaţia The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vloggerul de călătorii Rius Vernandes a fost şi reclamat la poliţie după postarea sa, care a făcut ca Garuda Indonesia să fie ridiculizată online. Fotografia a fost publicată cu comentariul ”Meniul încă se tipăreşte, domnule”.

Postarea a fost făcută sâmbătă, în timpul zborului între Sydney şi Denpasar, şi a avut loc la o săptămână după ce compania aeriană a fost ridiculizată pentru că serveşte mesele la clasa business cu mâncare provenită de la lanţul japonez de fast food HokBen.

Rius şi partenerul său care călătorea cu el au fost reclamaţi la poliţie şi ar putea fi acuzaţi de defăimare, potrivit legislaţiei indoneziene stricte referitoare la tranzacţiile electronice.

Într-o postare video publicată pe YouTube o zi mai târziu, Rius s-a apărat afirmând că nu a intenţionat să afecteze reputaţia companiei şi că a evaluat deseori şi serviciile altor companii aeriene.

Miercuri după-amiază, Rius a publicat o altă imagine pe Instagram, cu două plicuri maro din  partea poliţiei, prin care este citat pentru declaraţii. El a făcut apel la sprijin din partea altor influenceri.

Garuda a anunţat că interzice pasagerilor şi personalului navigant să facă fotografii şi filmări, potrivit unui memo intern care a fost difuzat în 14 iulie.

Marţi însă, compania a dat înapoi, după apariţia unor noi critici din partea publicului.

Regula, a spus un reprezentant al companiei, Ikhsan Rosan, nu a fost finalizată şi nu ar fi trebuit să fie făcută publică.

”Oamenii pot încă să facă fotografii la bordul avioanelor, pentru uz propriu, atâta timp cât nu îi deranjează pe ceilalţi pasageri”, a spus Rosan.

Legea privind tranzacţiile electronice din Indonezia se referă la orice material publicat online şi a fost tot mai folosită în ultimii doi ani pentru a pune sub acuzare reprezentanţi ai opoziţiei şi critici ai guvernului.

Luna trecută, un tribunal din Surabaya a condamnat un muzician şi susţinător al opoziţiei cunoscut, Ahmad Dhani, la un an de închisoare, pentru că şi-a numit opozanţii ”idioţi” pe vlogul său. O altă reprezentantă a opoziţiei şi autoare de piese a fost condamnat în această lună la doi ani de închisoare pentru că a minţit în legătură cu cicatricile de pe faţa sa, despre care a afirmat că sunt urme de lovituri, în timp ce ea suferise o operaţie plastică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.