Comisarii Gărzii de Mediu transmis, luni, că sezonul rece vine cu modificarea condiţiilor atmosferice şi cu provocări în ceea ce priveşte calitatea aerului, de aceea au fost făcute controale pe şantiere, unde s-au dispus măsuri pentru reducerea poluării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Odată cu venirea iernii, condiţiile de dispersie în atmosferă devin nefavorabile, iar poluanţii sunt reţinuţi mai aproape de sol. Aceste condiţii vor avea, cu siguranţă, efecte asupra calităţii aerului şi a concentraţiei de poluanţi din atmosferă. Având în vedere aceste aspecte, Garda Naţională de Mediu, prin Comisariatele Bucureşti şi Ilfov, a desfăşurat un plan de acţiune pentru identificarea potenţialelor surse care afectează calitatea aerului şi pentru a lua măsuri, în consecinţă”, avertizează Comisarul General al GNM, Andrei Corlan.

Garda de Mediu anunţă că au fost vizate lucrările de infrastructură mari, pentru a verifica condiţiile de protecţie a mediului înconjurător ca un întreg şi în special a calităţii aerului.

”Au fost efectuate controale la cele 8 tronsoane ale Autostrăzii A0, unde au fost constatate depozitări de pământ excavat. De asemenea, verificările au scos la iveală faptul că nu există un program de umectare şi spălare în cadrul organizărilor de şantier. Au fost verificate lucrările de la Podul Grant, marile instalaţii de ardere din Bucureşti, cum ar fi CET-urile, şi de asemenea, au fost efectuate inspecţii pe şantiere”, a mai transmis Garda de Mediu. Sursa citată a precizat că aceste acţiuni au avut că urmări aplicarea a 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 880.000 lei, dar au vizat şi dispunerea unor măsuri de conformare, astfel încât efectele activităţilor desfăşurate să aibă un impact cât mai mic asupra mediului.

Măsuri dispuse:

  • identificarea şi punerea în aplicare a unor soluţii tehnice care să micşoreze riscul antrenării în atmosferă a particulelor de praf şi a elementelor materiei prime utilizate
  • utilizarea materialelor de construcţie a căror manipulare poate genera pulberi în suspensie, în aşa fel încât să minimizeze riscul poluării.
  • creşterea frecvenţei evacuării de pe amplasament a cantităţilor de deşeuri acumulate
  • asigurarea, pe amplasament/şantier, a unei stări de salubritate corespunzătoare normelor de protecţie

”Cu siguranţă, aceste acţiuni vor continua şi, cu această ocazie, atragem atenţia cetăţenilor că, în sezonul rece, odată cu folosirea mai intensă a soluţiilor de încălzire rezidenţială, coroborat cu traficul, care se menţine la cote ridicate, urmează noi provocări pentru Garda Naţională de Mediu şi pentru cetăţeni”, a mai declarat Andrei Corlan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.