Complexul Energetic Oltenia a fost sancţionat de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu cu 50.000 lei pentru poluare atmosferică cu pulberi, înregistrată în zilele de duminică şi luni. Operatorul economic nu a respectat prevederile referitoare la protecţia atmosferei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În zilele de 5 şi 6 aprilie 2020, din cauza de vântului puternic, în zona localităţii Turceni, judeţul Gorj, s-a înregistrat o poluare atmosferică cu pulberi provenite de la depozitul de zgură şi cenuşă al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Prezenţi la faţa locului, în ambele zile, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Gorj al GNM, au constatat faptul ca operatorul economic nu a respectat prevederile referitoare la protecţia atmosferei”, a transmis, marţi, Garda de Mediu.

În consecinţă, Garda de Mediu Gorj a aplicat Complexului Energetic Oltenia o sancţiune contravenţională în valoare de 50 000 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri urgente pentru atenuarea fenomenului generat de condiţiile meteo deosebite, urmând ca APM Gorj să monitorizeze calitatea aerului din zonă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.