Facebook anunţă lansarea unei secţiuni dedicate în întregime jocurilor video, care va ocupa un loc important în cadrul reţelei sale sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia de Facebook are începând de astăzi o nouă secţiune, Facebook Gaming, care va grupa mai multe tipuri de conţinut dedicate pasionaţilor de jocuri.

În primul rând, în cadrul aceste secţiuni vor exista jocuri propriu-zise. Facebook mută Instant Games din grupurile de discuţii în noua secţiune de gaming. Aici, utilizatorii îşi vor putea invita prietenii la un joc şi eventual o discuţie despre acesta.

În al doilea rând, Facebook Gaming va fi gazda clipurilor video înregistrate în jocuri - o nişă pe care cei mai mari “jucători” sunt Twitch şi YouTube. Facebook va recomanda aici înregistrări şi transmisiuni directe pe baza intereselor personale ale utilizatorilor săi.

În fine, a treia coordonată a Facebook Gaming este  reprezentată de grupurile de discuţii legate de jocuri. Facebook va încerca să organizeze aceste grupuri în funcţie de jocurile şi genurile aflate în discuţie.

Ca o subliniere a importanţei pe care Facebook o acordă gaming-ului, nişă care beneficiază de un engagement mai mare decât alte tipuri de conţinut din cadrul reţelei de socializare, Facebook Gaming va fi implementat direct în centrul barei de navigare, exact între Facebook Watch şi notificări.

Facebook Gaming va fi implementat treptat. Noua secţiune va deveni vizibilă mai întâi celor care s-au arătat interesaţi deja de jocuri şi abia apoi va ajunge la toţi utilizatorii.

Facebook spune că testează în paralel şi o aplicaţie dedicată special jocurilor, aplicaţie a cărei dezvoltare va evolua în funcţie de interesul pe care utilizatorii îl vor arăta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.