OpenAI anunţă că ChatGPT va avea suport pentru plugin-uri, care vor putea fi activate pentru a creşte funcţionalitatea chatbot-ului şi a-i oferi acestuia acces la noi surse de informaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ChatGPT va suporta atât plugin-uri create atât de producătorul său, OpenAI, cât şi plugin-uri dezvoltate de terţi. OpenAI a creat deja două plugin-uri - unul de navigare web şi un interpret de cod.

Primul îi va permite chatbot-ului să caute pe internet răspunsurile la întrebările utilizatorilor. Este o mişcare de mare risc din partea OpenAI, aşa cum recunosc şi reprezentanţii companiei.

Pe de o parte, ChatGPT poate dobândi acces la informaţii la care nu avea până acum, inclusiv la informaţii din ultimii doi ani, care lipsesc din setul de date cu care a fost antrenat.

Pe de altă parte, dacă informaţiile sunt luate din surse care nu prezintă încredere, creşte riscul ca chatbot-ul să ofere informaţii false şi vină cu un număr mai mare de răspunsuri inventate.

Al doilea plugin este un interpret de cod Python, care funcţionează într-un mediu izolat şi protejat cu firewall, cu suport pentru upload-ul fişierelor şi descărcarea rezultatelor.

Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, OpenTable, Shopify, Slack, Wolfram şi Zapier se numără printre primii dezvoltatori terţi de plugin-uri pentru ChatGPT. Funcţionalitatea acestora este strict legată de cea a serviciilor pe care le deservesc - plugin-ul OpenTable va facilita rezervarea meselor la restaurant, cel pentru Instacart poate fi folosit pentru comenzi de mâncare cu livrare şi aşa mai departe.

Suportul ChatGPT pentru plugin-uri este acum disponibil în stadiu alpha şi a fost activat deocamdată doar pentru un număr mic de abonaţi Premium, înainte de extinderea treptată a accesului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.