Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat miercuri Programul naţional multianual de microindustrializare, iar bugetul alocat pentru acest an este de 60,9 milioane lei (13,5 milioane euro). Prin implementarea acestuia, 244 de beneficiari vor primi în 2016 ajutor de minimis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul Programului naţional multianual de microindustrializare este susţinerea investiţiilor în sectoarele de producţie eligibile, creşterea volumului de activitate şi a competitivităţii IMM-urilor din aceste sectoare.

"Programul de microindustrializare este unul dintre cele mai aşteptate proiecte guvernamentale de către antreprenori. Noutatea din acest an pentru firmele româneşti constă în valoarea mai mare a ajutorului financiar acordat”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Vrînceanu. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, acest program naţional sprijină fabricile de dimensiuni mici şi medii şi ”va genera valoare adaugată în economie”, adaugă Claudiu Vrînceanu. Acesta este cel de-al patrulea program naţional, din cele zece pe care Ministerul Economiei le implementează anul acesta.

Prin acest program se finanţează implementarea celor mai bune planuri de investiţii şi planuri de afaceri depuse online de către aplicanţi pe site-ul www.aippimm.ro.

Calcularea punctajelor planurilor de investiţii/afaceri se face în mod automat, transparent şi în timp real, spun reprezentanţii Ministerului Economiei.

Aplicaţia de înscriere în program este activă de la ora 10.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.