Firma de plăţi Wise are ”expunere minimă” la banca insolventă Silicon Valley Bank, din Statele Unite, care a fost închisă vineri, provocând incertitudini pe pieţele financiare globale, potrivit unui purtător de cuvânt al acesteia, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SVB Financial Group, care se concentrează pe startupurile din domeniul tehnologiei, a suferit cel mai mare colaps de la criza financiară din 2008, zguduind pieţele globale, provocând scăderea acţiunilor şi lăsând fondatorii de firme din  sectorul tehnologiei nesiguri că îşi vor putea plăti personalul.

Compania Wise din Londra, cunoscută anterior ca Transferwise, a declarat că deţine un mic sold de numerar într-un cont corporativ la SVB.

”Avem expunere minimă la SVB, printr-o facilitate de credit din care fac parte alte şase bănci majore, şi un sold de numerar mic într-un cont corporativ operaţional”, a spus un purtător de cuvânt.

O serie de directori şi investitori din industria financiară au avertizat că prăbuşirea băncii ar putea avea un efect domino asupra altor bănci, dacă autorităţile de reglementare nu găsesc un cumpărător în weekend pentru a proteja depozitele neasigurate.

Duminică, ministrul britanic de Finanţe Jeremy Hunt a declarat că lucrează cu prim-ministrul Rishi Sunak şi guvernatorul Băncii Angliei Andrew Bailey pentru ”a evita sau minimiza daunele” rezultate din haosul care a cuprins filiala SVB din Marea Britanie.

Peste 250 de directori ai firmelor tehnologice din Marea Britanie au semnat sâmbătă o scrisoare adresată lui Hunt, cerând intervenţia guvernului şi avertizând asupra unei ”ameninţări existenţiale” la adresa sectorului tehnologic din Regatul Unit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.