Firma de marochinărie franceză Lancel a fost preluată de cea italiană Piquadro, cunoscută pentru genţile sale profesionale şi care vrea să se relanseze bazându-se pe capacitatea industrială şi de inovaţie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marca franceză era deţinută din 1997 de grupul elveţian Richemont, care, în virtutea acordului anunţat luni, va primi în următorii zece ani un procentaj al beneficiilor realizate de Lancel, pentru o sumă care nu va depăşi 35 de milioane de euro. 

Fondată în 1876 la Paris de Angèle Lancel, brandul este solid impus în Franţa şi foarte apreciat în Rusia, China şi Orientul Mijlociu. Este cunoscută în special pentru modelele sale create ca omagiu adus actriţei Brigitte Bardot.

Dar marca era considerată de mai mulţi ani de către analiştii financiari drept "copilul problemă" al grupului Richemont, care a încercat fără prea mare succes să o relanseze, prin restructurări. 

Piquadro, specializată în produse de marochinărie profesionale şi de călătorie, era în căutarea unei "mărci cu istorie şi cu o puternică identitate", a explicat preşedintele-director Marco Palmieri într-un interviu pentru AFP. 

Lancel este "o firmă istorică franceză care reprezintă o excelenţă unică, un simbol al stilului din 1876", şi "noi vedem în această marcă o mare oportunitate de dezvoltare", afirmă el. 

Lancel - care numără 350 de angajaţi - a înregistrat o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro şi o pierdere din exploatare de 23 de milioane de euro. În 2017, nu avea mai mult de 71 de magazine în toată lumea, faţă de 220 cât deţinea în 2008. 

Cu sediul la Bologna, Piquadro a cunoscut o puternică dezvoltare în aceşti ultimi ani. Cifrele sale de afaceri au crescut de asemenea, cu 28,6%, ajungând la 97,63 de milioane de euro în 2017-2018. 

Grupul a fost creat în 1987 de Marco Palmieri, pe când avea doar 22 de ani. Cotată la Bursa din Milano din 2007, Piquadro, are 850 de angajaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.