Cel mai mare locator de avioane din lume, Avolon, a efectuat în primul trimestru o depreciere a activelor de 304 milioane de dolari, pentru a acoperi întregul impact financiar avut de cele 10 avioane blocate în Rusia în urma sancţiunilor Uniunii Europene, care au forţat rezilierea tuturor contractelor de leasing ruse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania irlandeză Avolon a declarat marţi că a redus valoarea contabilă a avioanelor la zero, după ce a recuperat doar patru avioane până în prezent.

De asemenea, compania a adoptat un ton optimist cu privire la perspectivele pentru sectorul în care îşi desfăşoară activitatea, deoarece călătoriile aeriene s-au reluat în mare măsură după o serie de blocaje determinate de Covid-19.

”Deşi continuăm să depunem toate eforturile pentru a recupera aceste active, recunoaştem deprecierea totală în acest trimestru, lăsând ferm în urmă impactul financiar al sancţiunilor ruseşti”, a declarat directorul general  al companiei, Dómhnal Slattery într-un comunicat.

Peste 400 de avioane închiriate, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari, au rămas în Rusia după termenul limită de 28 martie de anulare a contractelor, în conformitate cu sancţiunile occidentale introduse din cauza războiului din Ucraina, lăsând locatorii să se confrunte cu potenţiale deprecieri grele sau cu o lungă bătălie de asigurări.

Avolon a raportat o pierdere netă de 182 de milioane de dolari pentru trimestrul respectiv, dar a spus că venitul net ajustat de 80 de milioane de dolari, excluzând impactul Rusiei, este cea mai puternică performanţă trimestrială de la debutul pandemiei de Covid-19.

Slattery a spus că performanţa îmbunătăţită a fost determinată în mare măsură de redeschiderea rapidă a graniţelor din Asia şi de creşterea numărului de zboruri la nivel global, ceea ce a dus la rate mai mari de colectare a numerarului.

Avolon deţinea şi gestiona o flotă de 592 de aeronave la sfârşitul lunii martie.

”Această performanţă reafirmă punctele forte inerente ale afacerii noastre şi rezistenţa absolută a modelului de leasing de avioane, oferindu-ne încredere în perspectivele pentru restul anului”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.