Biroul Federal de Investigaţii al Statelor Unite a pus sub acuzare trei persoane, care s-ar fi aflat în spatele masivului atac la care a fost supus Twitter în urmă cu câteva săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FBI a pus sub acuzare trei persoane, doi americani şi un britanic, pentru atacul asupra Twitter din 15 iulie. Aceştia sunt: Mason Sheppard, un britanic de 19 ani, Graham Clark şi Nima Fazeli, doi americani în vârstă de 19 respectiv 22 de ani.

Mintea din spatele atacului ar fi fost Graham Clark, cel mai tânăr dintre cei trei. Acesta s-ar fi lăudat că poate modifica datele oricărui cont de Twitter, iar Nima Fazeli l-a contactat de Discord şi i-a oferit 500 de dolari pentru spargerea contului @foreign.

Împreună cu Mason Sheppard, cei trei au început prin a vinde nume rare de utilizatori pe Twitter şi alte reţele, pe care le obţineau prin resetarea parolelor şi pe care le vindeau cu 250 de dolari în Bitcoin.

Cei trei au reuşit să acceseze un mare număr de conturi ale unor personalităţi. Prin intermediul acestor conturi, a fost derulată o escrocherie cu bitcoin, care încerca să se folosească de renumele victimelor pentru a atrage plăţi de la urmăritori.

Cum s-a aflat ulterior, a fost vorba de o inginerie socială, hackerii dobândind acces la infrastructura companiei după ce au spart contul unor angajaţi Twitter care aveau drepturi de moderare şi acces.

Reputaţia Twitter a fost ştirbită serios în urma atacului. Acesta ridică numeroase semne de întrebare cu privire la politicile interne ale companiei privind securitatea datelor şi a conturilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.