Grupul american Exxon Mobil a obţinut în trimestrul patru un profit de 8,87 miliarde de dolari, cel mai mare din ultimii şapte ani, datorită preţurilor mari ale petrolului, transmite Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a redus cheltuielile după ce cererea de combustibil a scăzut acum doi ani. De atunci, câştigurile au depăşit nivelurile de dinainte de pandemie, ajutate de creşterea preţului petrolului, indicele de referinţă global al petrolului, Brent,, fiind la rândul său la un nivel maxim din ultimii şapte ani.

Luni, Exxon a dezvăluit o reorganizare a companiei pentru a accelera reducerea cu 6 miliarde de dolari a cheltuielilor de exploatare, pusă în mişcare anul trecut.

Reorganizarea ”ne va poziţiona ca lideri în creşterea fluxului de numerar şi a câştigurilor, performanţa operaţională şi tranziţia energetică”, a declarat directorul general Darren Woods într-un comunicat.

Menţinerea preţurilor petrolului la un novel ridicat ”ne-ar determina să creştem ritmul programului de răscumpărare de acţiuni”, a declarat directorul financiar Kathryn Mikells.

Exxon a reluat răscumpărările de acţiuni luna trecută, după o lungă suspendare, cu angajamentul de a răscumpăra 10 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2023.

Acţiunile Exxon au crescut marţi cu 5%, până la 80,02 dolari pe unitate, aproape de cel mai ridicat nivel nivel din ultimii trei ani.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.