Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă prin care perioada de realizare a programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, pentru îndeplinirea scopului programelor, dar şi a obligaţiilor României în sectorul de mediu a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, prin actul normativ este prelungită perioada de realizare a programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, pentru îndeplinirea scopului programului cât şi a obligaţiilor României în sectorul de mediu, de la data de 31 decembrie 2023 până la data de 31 decembrie 2025, precizează Guvernul, în comunicatul de presă.

Scopul programelor multianuale prioritare este îmbunătăţirea infrastructurii de mediu în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul negocierilor de aderare la UE. În prezent, Ministerul Mediului are în derulare trei convenţii în cadrul programelor prevăzute în OG nr.40/2006.

Conform sursei citate, prin finalizarea obiectivelor de investiţii sunt avute în vedere:

- închiderea liniei de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Ampoi;

- managementul regional al deşeurilor urbane şi ecologizarea rampelor de deşeuri din judeţul Satu Mare;

- extinderea şi reamenajarea Parcului zoologic şi de agrement Turda, judeţul Cluj.

Convenţiile încheiate în temeiul OG nr.40/20026, aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, vor putea fi modificate prin acordul părţilor, mai indică sursa menţionată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.