Executivul a adoptat, marţi, o hotărâre de Guvern pentru modificarea art. 9 alin (1) din Hotărârea Guvernului nr. 693/2021privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului de Cercetare Dezvoltare în Genomică. Prin acest act normativ, se modifică regimul de finanţare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Genomică (ICDG), urmând ca acesta să fie finanţat din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Subvenţiile acordate de la bugetul de stat vor fi alocate cu încadrarea în bugetul aprobat de Ministerul Educaţiei şi, în completare, venituri obţinute pe bază de contract de la Universitatea de Medicină şi Farmacie  Carol Davila din Bucureşti, arată comunicatul de presă al Guvernului.
 
Schimbarea modului de finanţare are ca scop susţinerea activităţii ICDG şi pregătirea într-un termen optim a proiectului strategic privind realizarea unei infrastructuri naţionale de excelenţă în domeniul genomicii, inclus în Programul Naţional de Sănătate. 
 
Pregătirea proiectului este estimată la 9 luni de zile şi cuprinde: studiul de fezabilitate, studiul geotehnic, studio pentru obţinerea acordurilor de mediu, studio topografi, studio de marketing, vizite de studiu precum şi alte categorii de studii şi documentaţii necesare pentru obţinerea de avize/autorizaţii care sunt necesare pentru implementarea proiectelor din domeniul de specializare inteligentă genomică, mai indică sursa citată.
 
Institutul de Cercetare – Dezvoltare în Genomică a fost înfiinţat în anul 2022, fiind instituţie în subordinea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.
 
Institutul are ca scop crearea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de genomică, respectiv creşterea capacităţii de cercetare – dezvoltare şi inovare în domeniile genomică, proteomică, transcriptomică, metabolomică, bioinformatică, biotehnologice şi alte ştiinţe omice, precum şi în materializarea oportunităţilor şi obiectivelor ştiinţifice de cercetare – dezvoltare şi inovare rezultate.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.