Evaluarea acţiunilor asiatice a crescut în iuni la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani şi jumătate, urmând evoluţia ascendentă a titlurilor la nivel global, datorită datelor economice pozitive din Statele Unite şi China, care au readus speranţele într-o redresare rapidă, compensând îngrijorările legate de creşterea numărului de cazuri de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele MSCI al acţiunilor Asia-Pacific a crescut cu 4,83% luna trecută, depăşind avansul de 3,03% înregistrat de indicele mondial MSCI.

În luna iunie, indicii benchmark din India, Hong Kong, Filipine şi Taiwan au crescut fiecare cu peste 6%.

”Investitorii bull de pe piaţa de acţiuni privesc dincolo de problemele economice actuale, chiar dacă acestea nu au fost încă depăşite, şi sunt încurajaţi de fluxul de bani ultra-ieftini”, a declarat Vishnu Varathan, director pentru economie şi strategie la Mizuho Bank.

Luni, acţiunile asiatice au atins maxime ale ultimelor patru luni, investitorii mizând pe o revigorare a activităţilor din China, care ar susţine avansul economiei globale, chiar dacă creşterea numărului de cazuri de coronavirus a amânat reluarea activităţilor în Statele Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.