Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5687 lei/euro, în creştere cu 0,11% faţă de nivelul precedent, pe o piaţă cu fluctuaţii reduse, creşterea tensiunilor geopolitice pe dosarul nord-coreean afectând uşor cotaţiile monedelor emergente, aşa cum este şi leul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de 4,5635 lei/euro.

Leul s-a depreciat constant de la începutul şedinţei de miercuri, însă deprecierea a fost limitată la 0,1%,ca şi în cazul forintului ungar, analiştii punând evoluţia pe seama creşterii tensiuniilor legate de situaţia Coreei de Nord, ce afectează uşor monedele emergente.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 3,8643 lei până la 3,8909 lei.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în vremuri tensionate, a crescut semnificativ, de la 3,9722 lei la 4,0354 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.