Enel Green Power España, subsidiara de energie regenerabilă a Endesa, a început construcţia a trei centrale eoliene cu o capacitate totală de 128 MW în localităţile Muniesa şi Alacón, din regiunea Teruel a provinciei Aragon, investiţiile totale în cele trei unităţi fiind de aproximativ 130 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei proiecte sunt: Muniesa - cu o capacitate instalată de 46,8 MW, Farlán - cu o capacitate instalată de 41,4 MW şi San Pedro de Alacón - cu o capacitate instalată de 39,9 MW.

”Odată cu construcţia acestor trei centrale, continuăm să ne extindem prezenţa pe piaţa competitivă de energie regenerabilă din Spania şi ne asumăm angajamentul de a aduce în ţară expertiza globală a companiei şi standardele de top de sustenabilitate. Acest punct de referinţă reprezintă primul dintr-un număr de proiecte dezvoltate de către EGP care vor ajuta la diversificarea mixului de energie al Spaniei, prin intermediul capacităţilor de energie solară şi eoliană, şi vor contribui la atingerea obiectivelor de energie regenerabilă ale ţării”, a spus Antonio Cammisecra, directorul diviziei globale de energie regenerabilă, Enel Green Power.

Cele trei proiecte sunt prevăzute să devină complet operaţionale la finalul anului 2019.

Odată intrate în funcţiune, centralele eoliene vor putea genera 412 GWh de energie electrică anual, prevenind emisia a 270.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă.

EGPE va utiliza practici şi instrumente de construcţie precum dronele pentru studiul topografic, monitorizarea inteligentă a componentelor turbinelor, platforme digitale şi soluţii software avansate pentru monitorizarea şi suportul de la distanţă al activităţilor de pe şantier, inclusiv punerea în funcţiune a centralelor.

Aceste proiecte fac parte din capacitatea totală de 540 MW acordată EGPE, în urma licitaţiei de energii regenerabile organizată de autorităţile spaniole în luna mai 2017. Cele trei centrale fac parte dintr-o serie de 13 proiecte eoliene care au fost acordate în cadrul licitaţiei pentru a fi dezvoltate în regiunea Aragon, cu o capacitate totală de peste 380 MW, care vor necesita investiţii de aproximativ 434 milioane euro şi vor genera peste 1.240 GWh anual, potrivit companiei.

Restul capacităţii acordate, de 160 MW, cuprinde noi centrale eoliene care vor fi construite în regiunile Andalusia, Castile-León, Castile-La Mancha şi Galicia, după investiţii totale de aproximativ 180 milioane euro. Împreună, centralele eoliene cu capacitatea totală de 540 MW vor genera aproximativ 1.750 GWh de energie annual.

Pe lângă capacitatea eoliană de 540 MW, EGPE dezvoltă parcuri solare cu o capacitate de 339 MW, proiect câştigat de companie în cadrul celei de-a treia licitaţii spaniole, organizată în iulie 2017. Capacitatea combinată de energie solară şi eoliană presupune investiţii totale de peste 800 milioane euro până în 2020.

Proiectele solare şi eoliene cu o capacitate totală de 879 MW, odată finalizate, vor majora portofoliul actual de energie regenerabilă al EGPE cu 52,4%.

Enel Green Power España este subsidiara de energie regenerabilă a Endesa şi gestionează actualmente o capacitate de peste 1.815 MW de energie în Spania, în urma recentei încorporări în mixul de generare a celor 5 parcuri eoliene Gestinver cu o capacitate de 132 MW. Din capacitatea totală gestionată, 1.750 MW reprezintă centrale eoliene, 51 MW mini-hidrocentrale şi 14 MW centrale bazate pe alte surse de energie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.