Enel Green Power (EGP) a stabilit un nou record în 2019, construind capacităţi noi de energie regenerabilă de aproximativ 3.029 MW în întreaga lume, cu circa 190 MW mai mult (+ 6,5%) decât în 2018, ajungând astfel la o capacitate instalată totală de aproximativ 46 GW, arată un comunicat al companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua capacitate construită în 2019 va genera aproximativ 9,3 TWh anual, evitând emisia anuală de 5,85 milioane tone de CO2 în atmosferă.

"Ne-am depăşit recordul anual de construcţie de capacităţi de energie regenerabilă, datorită muncii şi dedicării neobosite a colegilor noştri din întreaga lume. Această realizare stabileşte un nou punct de referinţă pentru întregul sector, confirmând încă o dată poziţia noastră de lider global în domeniul energiei verzi. Privind în viitor, ne vom provoca pe noi înşine cu scopul de a stabili în continuare noi recorduri, în conformitate cu Planul Strategic 2020-2022 al Grupului Enel, care prevede adăugare anuală, în medie, a unei capacităţi de 4,7 GW pe perioada planului", a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Noile capacităţi de energie regenerabilă construite de EGP în 2019 includ aproximativ 47 de parcuri, în principal eoliene (1.813 MW) şi solare (1.193 MW).

Din punct de vedere geografic, această nouă capacitate este distribuită după cum urmează: aproximativ 1.072 MW în Europa, în special în Spania; circa 997 MW în America Latină, în principal în Mexic; aproximativ 867 MW în America de Nord, în principal în SUA; în jur de 94 MW în Africa, Asia şi Oceania, în special în Africa de Sud.

Cu proiectele de peste 3 GW construite în 2019, EGP gestionează acum o capacitate totală de  aproximativ 46 GW, care îi confirmă statutul cel mai mare jucător privat de energie regenerabilă la nivel global. Noua capacitate va genera aproximativ 9,3 TWh într-un an de funcţionare completă, evitând o emisie anuală de 5,85 milioane tone de CO2 în atmosferă, contribuind la obiectivul Grupului Enel de a genera aproximativ 57% din producţia sa de energie din surse regenerabile în 2022.

Angajamentul Enel este de a continua să crească amprenta regenerabilelor, aşa cum a fost evidenţiat şi în Planul Strategic 2020-2022, care prevede adăugarea a 14,1 GW de capacitate de energie regenerabilă în următoarea perioada pentru a ajunge la aproximativ 60 GW până în 2022. Creşterea capacităţii de regenerabile a EGP se aliniază cu obiectivul grupului Enel de a decarboniza complet mixul de generare a energiei până în 2050, sprijinind realizarea Obiectivelor ONU pentru Dezvoltare Durabilă (ODD 7 - Energie accesibilă şi curată şi ODD 13 - Acţiune climatică).

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie şi se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.