Guvernul Emiratelor Arabe Unite le-a spus unora dintre cele mai mari familii de afaceri ale ţării că intenţionează să elimine monopolul acestora asupra vânzării de bunuri importate, a informat duminică Financial Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit publicaţiei, statul din Golf a propus o lege care ar pune capăt reînnoirii automate a acordurilor de agenţii comerciale existente, dând firmelor străine posibilitatea de a-şi distribui propriile bunuri sau de a-şi schimba agenţii locali.

”Nu mai are sens ca familiile individuale să aibă o asemenea putere şi acces preferenţial la o bogăţie uşoară. Trebuie să ne modernizăm economia”, a declarat un oficial din emirat.

Proiectul de lege trebuie să fie aprobat de conducerea emiratelor, iar momentul când va avea loc acest lucru rămâne incert, a adăugat Financial Times.

Guvernul Emiratelor Arabe Unite nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

În ultimul an, Emiratele Arabe Unite, un rival economic în creştere al Arabiei Saudite, au luat măsuri pentru a-şi face economia mai atractivă pentru investitorii şi talentele străine.

La începutul acestui an, Emiratele Arabe Unite au declarat că străinii care deschid o companie nu vor mai avea nevoie de un acţionar sau agent din Emiratele Arabe Unite, după ce au adus modificări legislaţiei societăţilor din Emiratele Arabe Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.