Emiratele Arabe Unite vor introduce pentru prima dată un impozit federal pe profitul companiilor, a anunţat luni Ministerul Finanţelor din această ţară, citat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ştirea reprezintă o schimbare semnificativă pentru o ţară care a atras de mult timp afaceri din întreaga lume datorită statutului său de centru comercial fără taxe.

Afacerile vor fi supuse impozitării de la 1 iunie 2023. Cota legală de impozitare a ţării va fi de 9% pentru veniturile impozabile care depăşesc 375.000 de dirhami din Emiratele Arabe Unite (102.000 de dolari) şi zero pentru veniturile impozabile până la această sumă, ”pentru a sprijini firmele mici şi startup-urile”, a spus ministerul, adăugând că ”regimul fiscal al corporaţiilor din Emiratele Arabe Unite va fi printre cele mai competitive din lume”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 Persoanele fizice nu vor fi încă supuse impozitului pe veniturile lor salariale, proprietăţi imobiliare, investiţii în acţiuni sau alte venituri personale care nu au legătură cu comerţul sau afacerile din Emiratele Arabe Unite, a spus ministerul.

Impozitul nu se va aplica nici investitorilor străini care nu desfăşoară afaceri în ţară.

Impozitul pe profit se va aplica asupra ”profitului net contabil ajustat” al afacerii.

Afacerile din zonele libere, care sunt de ordinul miilor, vor putea ”continua să beneficieze de stimulente fiscale corporative”, atâta timp cât ”îndeplinesc toate cerinţele necesare”, a spus ministerul, fără a detalia.

Companiile din numeroasele zone libere ale Emiratelor Arabe Unite s-au bucurat de mult timp de taxe zero şi de proprietate străină deplină, printre alte beneficii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.